<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=244529532398089&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Få mer ut av markedsbudsjettet!

Lær hvordan du kan spare penger og øke resultatet av din innsats. Du bør:

  • Vite hvordan det enkelte produktet bør designes for maksimal effekt og minimal kostnad.
  • Vite hva som driver kostnadene i forskjellige produksjoner?
  • Kjenne nok til trykkeriets sjargong til å unngå at panikken brer seg når de sier du mangler bleed.

Få oppdateringer på e-post!

Nylige innlegg

Blogg

Hvordan kan jeg lage flotte t-skjorter med trykk?

Posted by Magnus Svarstad on 30.mai.2016 13:31:21

t-skjorter med trykk

t-skjorter med trykk

Når du skal lage egne t-skjorter med trykk finnes det et virrvarr av muligheter - men hva er egentlig best?


Når du skal lage t-skjorter med eget trykk er valg av trykkmetode en av de første valgene du må ta. I dette innlegget hjelper vi deg forstå mer om de forskjellige teknikkene, og gir deg en kjapp veiledning for å gjøre valget lettere.

Det finnes fire aktuelle metoder for t-skjortedekor. Jeg vil begynne med å fortelle litt om prosessen, slik at du senere forstår bakgrunnen for mine anbefalinger.

Kampanje

 

1. Silketrykk

Av de fire alternativene blir silketrykk ofte sett på som det beste, og er derfor også mest populært. Silketrykk gjennomføres ved å presse et lag med blekk gjennom en finmasket duk for å danne et mønster.

En spesiell stensil må lages, og prosessen må gjentas for hver trykkfarge. Dette gjør at antall farger i trykket i stor grad bestemmer prisen, og metoden passer derfor best ved større opplag av identiske trykk.

 

2. Transfertrykk

Transfertrykk foregår ved å varmepresse forhåndsproduserte merker på plagget. Enhetskostnaden kan være betydelig, men ved lavt antall og kort tidsfrist kan dette være et godt alternativ.

Vi skiller gjerne på digital og tradisjonell transfertrykk.

Ved digital transfer printer vi et design rett på en folie som festes på plagget med varmepresse. Dette bør ses på som en nødløsning, og anbefales ikke ved bruk over tid. Både kvalitet og utseende er begrenset ved denne typen transfertrykk.

Tradisjonell transfertrykk gjøres ved at utskjæringer i en spesiell folie festes på et transferark, som deretter presses på plagget. Transferpapiret fjernes, og folien blir igjen. Fordi designet består av flere lag med farget folie har denne metoden visse fargebegrensninger.

 

3. Sublimeringstrykk

Sublimeringstrykk er en teknikk hvor et design trykkes på et spesialpapir, som deretter overføres til plagget. Blekket varmes opp til det "smelter inn" i plagget. Dette gjør at trykket varer lenge, og oppfattes som en del av plagget fremfor et trykk.

 

Ikke gå glipp av tilbudet på 10 stk. fete t-skjorter for kun 799,-

 

4. DTG (direct-to-garment)

DTG er en metode der vi benytter oss av en spesiell printer som kan trykke rett på plagget, på samme måte som en vanlig printer trykker på papir. Denne teknikken har svært få begrensinger når det kommer til farger, men den har enkelte begrensninger når det kommer til materiale den kan trykke på. Dette er derimot ikke et problem når det er snakk om t-skjorter.

 

Hvordan velge rett trykkmetode?

Det er to faktorer som spiller inn når det kommer til valg av trykkmetode:

  • Hvor stort opplag er du ute etter? 
  • Hvor komplisert er designet ditt?

Hvor stort er opplaget?

Det første du må bestemme deg for er hvor mange like plagg du skal produsere. Om du skal lage et lite opplag som krever rask levering er DTG sannsynligvis riktig trykkmetode for deg. Da får du lave oppstartskostnader, og et godt produkt som kan leveres relativt raskt.

Skal du sende inn en større bestilling, kanskje opp mot 50 like plagg eller flere, bør du vurdere silketrykk. Resultatet blir alltid bra, og enhetsprisen lav. Men husk at denne metiden begrenser antallet farger du kan benytte deg av.

 

Designet dikterer hvilken metode som er best

Designet er det aller viktigste momentet når det kommer til valg av trykkmetode. Om designet inneholder mange forskjellige farger, intrikate detaljer eller fotografier er DTG riktig løsning.

Du har sikkert allerede en idé om hvordan designet skal se ut. Er det et fotografi? Hvor mange farger er det i designet? Er det sort/hvitt? Eller kun tekst?

Om du skal dekorere hele fronten av plagget, fra søm til søm legger det også føringer på trykkmetode.

 

Bruk diagrammet nedenfor til å finne ut av hvilken metode som passer best til ditt prosjekt:

 

12341234.png

 

Er du fremdeles usikker? Det gjør ingenting! Printmax vil alltid kunne gi deg gode råd til ditt prosjekt. Vi hjelper deg med riktig trykk for best mulig resultat til ditt prosjekt. Det eneste du trenger å være siukker på er at vi vil finne en løsning sammen - uavhengig av hva du trenger.

 

New Call-to-action


 

Topics: Trykksaker, Silketrykk, Profiltøy, T-skjorter